Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
Kategóriák / Termékek

Pasztelpapír és kellékek

A porpasztell technikához való papírok, kellékek és a rögzítéshez szükséges fixativok. 

RAJZTÖMBÖK: ezzel a megnevezéssel a száraz technikákhoz választhatunk művészpapírokat. Finom kidolgozású ceruza, szinesceruza és szén rajzokhoz. Egyrétegű pasztell, szén vagy krétarajzhoz is használhatjuk (kroki). A japán rajzpapírok 50 és 60g/m² vastagságúak általában, ezért vékonyak még a tűfilcekhez is, átütnek a hátoldalra, speciális rajztömböt válasszunk hozzá, mint például a Delta tömbök, vagy a vastagabb RobtArt tömböket, ezeknek megfelelően sima a felületük is. Általános pasztellhez már a vázlattömbök között válogassunk.

VÁZLATTÖMBÖK: ezzel az elnevezéssel találja azokat az általános művészpapírokat, melyeket használhat  szén, grafit és színesceruza rajzokhoz, mindenféle olaj és porpasztell technikához, filc- és ecsettollakhoz, tus és akvarellfestéshez is. Tehát megfelelően texturált a pasztellrajzokhoz, hogy több rétegben is fel lehessen építeni a pasztellrajzot és eléggé enyvezett, az általános akvarell technikákhoz  (az úsztatás festéshez már akvarell papírt válasszunk).

A japán papírok vékonyabbak, mint az általában használt művészpapírok. Minőségükben kiválók, így minden fontos funkciót megőrizve használhatjuk őket a különféle művészeti technikákhoz, mégis sokkal takarékosabban. Gyártáskor ügyelnek a felhasznált anyagok származására is, erre a célra telepített fákból készítik az alapanyagot.

Az MPS jelentése: Maruman Paper Series. Ez egyszerűen a papírok felhasználása szerinti csoportosításra utal. Azonban japán szokás szerint az utolsó betűt a Spirit rövidítésének is használják megszemélyesítve így a papírt. Hiszen a régi kultúrákban mindig is a tudás átadásának, őrzésének egyik fő eszköze volt az anyag, amin a gondolatok érzések maradandóan megjelentek. Megsimítva bármelyik Maruman papírt érezhetjük, hogy több van bennük, mint bármely más papírban.

Felhasználásuk szerint csoportosítva négy fő típust jelöl meg:

  • író papírok (MPS-N notebook)

  • kroki papírok (MPS-C Croquise)

  • vázlat papírok (MPS-D Drawing)

  • akvarell papírok (MPS-W Watercolor).

Az első csoportba tartozó általánosan írásra használt papírok a füzetek és noteszok. Azonban, ha szeretünk vegyes rajzos jegyzeteket készíteni, már a második csoportban is érdemes válogatnunk. Rajznál a kroki és vázlatpapírok között keresgéljünk. Az akvarellfestésnél a két utóbbit használhatjuk, válogatva a sokféle szebbnél szebb praktikus papírtömb között. Mind a négy kategóriában találnak papírt a kalligrafusok, hiszen Ők használják fel a legsokrétűbben az anyagokat, eszközöket és hatásokat.

Rendezés:

Pasztelltömb A3/20lap 160g Dark Mungyo

Profsszionális, kiváló minőségű pasztellpapír.
Gyártó cikkszám: MPPPA3DA

Pasztelltömb A3/20lap 160g Soft Mungyo

Profsszionális, kiváló minőségű pasztellpapír.
Gyártó cikkszám: MPPPA3SA

Pasztelltömb A3/20lap 160g White Mungyo

Profsszionális, kiváló minőségű pasztellpapír.
Gyártó cikkszám: MPPPA3W

Csiszoló és 4db törlőceruza papírból Mungyo

Pasztell-, szénrajz törléséhez és árnyékolásához használjuk.
Gyártó cikkszám: MBS4A

MPL félkemény pasztell - Artist Semi-hard pastel Mungyo

Félkemény pasztell készletek minden művész számára! Válasszon színt a listából!
Gyártó cikkszám: MPL-solo

Pasztelltömb A4/30lap 160g Dark Mungyo

Profsszionális, kiváló minőségű pasztellpapír.
Gyártó cikkszám: MPPPA4DA

Pasztelltömb A4/30lap 160g Soft Mungyo

Profsszionális, kiváló minőségű pasztellpapír.
Gyártó cikkszám: MPPPA4SA

Pasztelltömb A4/30lap 160g White Mungyo

Profsszionális, kiváló minőségű pasztellpapír.
Gyártó cikkszám: MPPPA4W